zamknij

Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Nowość NOW FOODS Inulin 227g Zobacz większe

NOW FOODS Inulin 227g (Inulina)

Nowy produkt

36,11 zł

Forma: Proszek

 

Masa netto: 227 gram

Więcej szczegółów

Dodaj do listy życzeń

Tego produktu nie ma już w magazynie

Organiczna inulina (FOS) (z niebieskiej agawy)

- czysty proszek

- bardzo niski indeks glikemiczny

- stymuluje rozwój dobrej flory bakteryjnej jelit

 

Inulina, fruktooligosacharyd (FOS), jest rozpuszczalnym błonnikiem prebiotycznym, który jest odporny na trawienie i dociera do jelita grubego w stanie nienaruszonym. Jelitowe bakterie probiotyczne zużywają inulinę i z kolei wytwarzają krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe, które odżywiają komórki wyściełające okrężnicę. Inulina pomaga w utrzymaniu zdrowia i funkcjonowania jelit. Inulina ma przyjemny smak, dodaje łagodnej słodyczy do żywności i napojów, posiada bardzo niski indeks glikemiczny i nie wpływa negatywnie na poziom glukozy we krwi.

 

Sposób użycia:

Jedna łyżeczka 1-3 razy dziennie. Mieszaj z ulubionym napojem lub posiłkiem. Rozpocznij od 1 łyżeczki dziennie i stopniowo zwiększaj dawkę, aby ograniczyć użycie dyskomfortu związanego z objawami żołądkowo-jelitowymi.

 

Składniki aktywne 1 porcja (2,8g)
3 porcje (8,4g)
Organiczna inulina (FOS) (z niebieskiej agawy) 2,8 g  8,4 g

 

SKŁADNIKI: organiczna inulina.

 

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia.
Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.
 
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym, niedostępnym i niewidocznym dla dzieci.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

NOW FOODS Inulin 227g (Inulina)

NOW FOODS Inulin 227g (Inulina)

Forma: Proszek

 

Masa netto: 227 gram

30 innych produktów w tej samej kategorii: