zamknij

Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Nowość ALINESS Lactoferrin LFS 90% 100mg 60kap Zobacz większe

ALINESS Lactoferrin LFS 90% 100mg 60kap

Nowy produkt

73,98 zł

Forma: Kapsułki

 

Zawartość: 60 kapsułek

Więcej szczegółów

Dodaj do listy życzeń

Produkt dostępny

Laktoferyna została odkryta w 1939 roku, jako czerwona frakcja białka w mleku krowim. Po ponad kilkunastu latach badań została wyizolowana z mleka krowiego i ludzkiego. Jej charakterystyczną cechą był czerwony kolor podczas inkubacji z jonami żelaza, z tym wiąże się nazwa pochodząca z języka łacińskiego: „lacto” – mleczny i „ferrum” – żelazo. W ciągu następnych 20 lat odkryto strukturę tego białka, jego właściwości i wielokierunkowe działanie.

Laktoferyna jest złożoną cząsteczką, która występuje w wielu płynach biologicznych u zwierząt, szczególnie w mleku ssaków. Laktoferyna jest glikoproteiną mającą zdolność wiązania jonów żelaza i wpływa na szereg funkcji biologicznych w organizmie. Jest białkiem o strukturze chemicznej zbudowanej z pojedynczego łańcucha polipeptydowego, który zawiera 703 aminokwasy.

Laktoferyna może mieć różne pochodzenie: ekstrahowana z mleka ludzkiego lub krowiego (Lfs) lub może występować jako mniej aktywny bydlęcy hydrolizat laktoferyny (LH) Laktoferyna bydlęca jest najlepiej przebadana, a w przeprowadzonych badaniach wykazano bezpieczeństwo jej stosowania oraz wysoki potencjał jej stosowania.

Witamina C:
-przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego
-pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania zębów, naczyń krwionośnych, skóry, dziąseł, chrząstek, kości
-przyczynia się do utrzymania prawidłowej funkcji układu odpornościowego w trakcie i po dużym wysiłku fizycznym
-przyczynia się do ochrony składników komórki przed uszkodzeniem oksydacyjnym.
-zwiększa wchłanianie żelaza niehemowego
-przyczynia się do prawidłowego pozyskiwania energii w procesach metabolicznych
-przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
-przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
-przyczynia się do prawidłowego przebiegu czynności psychicznych (psychologicznych)
-pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E

 

Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia


 

Sposób użycia: 1 do 2 kapsułek dziennie, przed posiłkiem, popijając wodą.

Składniki aktywne 1 kapsułka 2 kapsułki
Laktoferyna 90% 100 mg 200 mg
Witamina C 40 mg (*50%) 80 mg (*100%)

*RDA: Dzienna Referencyjna wartość spożycia

 

SKŁADNIKI: Laktoferyna 90%, witamina C (kwas l-askorbinowy), substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, otoczka kapsułki: (substancja wiążąca: Hydroksypropylometyloceluloza).

 

Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

30 innych produktów w tej samej kategorii: