zamknij

Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Nowość SAJSAD Liofilozat soku z ekologicznej kapusty kiszonej 60kap Zobacz większe

SAJSAD Probiotyk Liofilozat soku z ekologicznej kapusty kiszonej 60kap

Nowy produkt

87,96 zł

Forma: Kapsułki

 

Zawartość: 60 kapsułek

Więcej szczegółów

Dodaj do listy życzeń

Produkt dostępny

Liofilizat na bazie soku z ekologicznej kiszonej kapusty


 

Ekologiczna kapusta kiszona:
- Jest bogatym źródłem glukozynolatów zawierających siarkę. Z glukozynolatów powstają izotiocyjaniany , tiocyjaniany i indole, które chronią przed rakiem piersi, jąder, prostaty, pęcherza i okrężnicy.
- Reguluje zasadowość i kwasowość żołądka (dawka 500 mg liofilizatu pół godziny przed jedzeniem zapobiega wytwarzaniu się gazów w żołądku).
- Wpływa na prawidłowe wydzielanie enzymów trawiennych.
- Jest głównym źródłem wapnia, potasu , witaminy C i związki selenu.
- Bakterie kwasu mlekowego w niej zawarte bardzo dobrze oczyszczają przewód pokarmowy z bakterii gnilnych co stwarza idealne warunki do rozwoju dobroczynnych bakterii jelitowych , które mają bezpośredni wpływ na trawienie tłuszczów.

 

Liofilizat na bazie soku z kapusty kiszonej:
- Kapusta prawidłowo wyprodukowana bez tak zwanej chemii czyli pestycydów, herbicydów i sztucznych nawozów, tzn. żywność funkcjonalna, zwalcza około 4 linie nowotworowe, natomiast z gleb mineralnych przy pełnej chemii jedną lub zero.
- Jest bogatym źródłem glukozynolatów zawierających siarkę. Z glukozynolatów powstają izotiocyjaniany , tiocyjaniany i indole, które chronią przed rakiem piersi, jąder, prostaty, pęcherza i okrężnicy.
- Reguluje zasadowość i kwasowość żołądka (dawka 30 0 mg liofilizatu pół godziny przed jedzeniem zapobiega wytwarzaniu się gazów w żołądku).
- Wpływa na prawidłowe wydzielanie enzymów trawiennych.
- Jest głównym źródłem wapnia, potasu , witaminy C i związków selenu.
- Bakterie kwasu mlekowego w niej zawarte bardzo dobrze oczyszczają przewód pokarmowy z bakterii gnilnych, co stwarza idealne warunki do rozwoju dobroczynnych bakterii jelitowych , które mają bezpośredni wpływ na trawienie tłuszczów.
- W naszym liofilizacie z kapusty jest około 2000 jtk/g . Badania w załączniku. Przy produkcji kapusty zwracamy uwagę na zawartość cukrów by spadła do około 5 w skali brix i ph około 4. Poniżej 4ph bakterie kwasu mlekowego giną. Osłonka celulozowa osłania bakterie znajdujące się w liofilizacie z soku kapusty obecne w błonniku, gdzie błonnik stanowi 20% zawartości kapsułki. Popijając to na czczo z wodą nie osiągniemy takiego ph w żołądku, czyli spokojnie przechodzą do jelita cienkiego.

Warto sięgać po kiszone soki EKO
Jak piszą w komunikacie profesor Ewa Rembiałkowska oraz dr inż. Renata Kazimierczak: Wyniki z roku 2012 wskazują, że zawartość cennych ze zdrowotnego punktu widzenia związków bioaktywnych (kwasów fenolowych, flawonoidów) była istotnie wyższa w ekologicznym soku zakwaszanym z białej kapusty w porównaniu z produktem konwencjonalnym, a także zawartość suchej masy była najwyższa w soku.

U zdrowego człowieka bakterie Lactobacillus, czyli  kwasu mlekowego występują w jamie ustnej w ilości 103–107  jtk/ml w jelicie krętym podobnie w okrężnicy 104–108 jtk/ml. Bakterie kwasu mlekowego są bardzo heterogenne G+C w DNA od 35 do 55%. Obecnie znanych jest około 800 gatunków tych bakterii, możemy je tylko oznaczyć za pomocą sekwencji genowej.  U każdej osoby będą zupełnie inne gatunki uzależnione od  różnych czynników, czyli Ph potencjału oksydoredukcyjnego a głównie od tego, co je, ponieważ każdy organizm jest inny. W organizmie pozbawionym bakterii, czyli sterylnym organy ulegają deformacji. To bakterie wytwarzają związki bioaktywne i witaminy, jeżeli one są nakarmione informacja idzie do mózgu, że są syte. Mięso nie jest dla bakterii pożywką, rozkładane jest przez kwas solny i enzymy do aminokwasów, pod warunkiem, że mamy prawidłowe ph żołądka. Jeżeli ph jest nieprawidłowe następują procesy gnilne, namnażają się bakterie gnilne i grzyby. W przypadku, kiedy mamy nieszczelny układ pokarmowy przedostają się one do krwioobiegu, jeśli przejdzie ich niedużo w sposób ciągły – powstają choroby immunologiczne, jeśli więcej – powstają torbiele i nowotwory.


Sposób użycia: Stosować 2 kapsułki dziennie, najlepiej przed posiłkiem.

Składniki odżywcze 2 kapsułki
Wartość odżywcza w 100g produktu 9,860 kJ/ 2,330 kcalv
Tłuszcz 0,005 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,002 g
Węglowodany 0,315 g
- w tym cukry 0,026 g
Błonnik pokarmowy 0,11 g
Białko 0,125 g
Sól 0,158 g
Sód 0,063 g

 

SKŁADNIKI: Liofilizowany sok z kapusty kiszonej, mikronizowany błonnik jabłkowy, celulozowa otoczka kapsułki.

 

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia.

Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.

PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci. Chronić przed wilgocią.

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

25 innych produktów w tej samej kategorii: