zamknij

Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

SAJSAD Liofilizat soku z jagody kamczackiej 60kap Zobacz większe

SAJSAD Liofilizat soku z jagody kamczackiej 60kap

Nowy produkt

87,96 zł

Forma: Kapsułki

 

Zawartość: 60 kapsułek

Więcej szczegółów

Dodaj do listy życzeń

Produkt dostępny

Wartość odżywcza jagody kamczackiej
Owoce jagody kamczackiej odznaczają się wysoką wartością odżywczą, gdyż dostarczają wielu cennych witamin i minerałów. W ich składzie znajduje się witamina C należąca do naturalnych przeciwutleniaczy. Jagoda kamczacka dostarcza także witamin z grupy B, które zapewniają prawidłową pracę układu nerwowego oraz niezbędnych organizmowi składników mineralnych: wapnia, potasu, fosforu oraz magnezu. Owoce jagody kamczackiej są również źródłem innych substancji o właściwościach
przeciwutleniających – flawonoidów, antocyjanów polifenoli roślinnych. Redukują one szkodliwe działanie wolnych rodnik tlenowych, a tym samym opóźniają procesy starzenia się skóry. Z tego powodu jagoda kamczacka często określana jest jako owoc wiecznej młodości.

Jagoda kamczacka – właściwości prozdrowotne
Właściwości jagody kamczackiej znajdują zastosowanie w medycynie ludowej wielu krajów, zwłaszcza na terenie Azji Północno-Wschodniej. Dzięki prozdrowotnemu działaniu, owoce jagody kamczackiej często nazywane są „eliksirem życia”.


Jagody kamczackie są źródłem witaminy C i zawierają od 30,5 do 186,6 mg kwasu askorbinowego na 100 g świeżej masy, co jest porównywalne do zawartości witaminy C w owocach czerwonej porzeczki (25,6-40,0 mg/100 g), pomarańczy (54,0 mg/100 g świeżej masy) czy owocach kiwi (29,0-80,0 mg/100 g świeżej masy), uznanych za bogate źródła witaminy C.5 Ponadto owoce wiciokrzewu zawierają witaminy z grupy B, magnez, fosfor, wapń i potas.

Jednak za najważniejsze składniki jagody kamczackiej uważa się związki fenolowe, takie jak antocyjany, flawonoidy, proantocyjanidyny oraz kwasy fenolowe. Antocyjany stanowią przeważającą grupę polifenoli w owocach jagody kamczackiej. Związki te mają silne właściwości przeciwutleniające. Wartość ORAC (zdolność pochłaniania reaktywnych form tlenu wyrażona jako µmol TE/100 g) dla jagód kamczackich jest jedną z najwyższych wśród owoców i wynosi 13400 µmolTE/100gms.

 

Sposób użycia: Stosować dwie (2) kapsułki dziennie, najlepiej przed posiłkiem.

Składniki aktywne 2 kapsułki po 300g
Wartość odżywcza w 100 g poduktu 1130 kJ/270 kcal
Tłuszcz 0,45 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,37 g
Węglowodany 60,0 g
- w tym cukry 53,9 g
Błonnik pokarmowy 8,50 g
Białko 1,53 g
Sól 0,07 g
Sód 0,03 g

 

SKŁADNIKI: Liofilizowany sok z jagody kamczackiej 80%(±5%), mikornizowany błonnik jabłkowy 20%(±5%), otoczka celulozowa.

 

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia.

Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.

PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

30 innych produktów w tej samej kategorii: